Tweedaagse Zee

Verslag team zee zaterdag:

Uw verslaggever schrijft dit verslag met onze belevenissen nog vers in het geheugen en tegelijk nog lichtjes onder de invloed van de recuperatiedranken.

Vrijdagavond werd de bestelwagen van sponsor Fima ingeladen en zoals op de foto te zien is, hebben we ons beste fietsmateriaal meegenomen naar het zeetje.

Zaterdagmorgen vertrokken er 3 wagens en 1 bestelwagen richting Oostende naar Oostende. Zonder fileleed en zonder ongelukken zijn we allemaal in Oostende geraakt.

Onze organisator van de tweedaagse, onze CFO Eddy Cooreman, was licht gestresseerd over het goede verloop van deze tweedaagse. Hiervoor was geen enkele reden want alles is vlekkeloos verlopen en perfect georganiseerd.  We zijn vertrokken met een grijze hemel en heel lichte motregen. In de buurt van Diksmuide is het echt beginnen regenen. Na een kwartiertje was de regen weg en vanaf dan hebben we goed weer gehad. Er stond wel een stevig briesje wat er voor zorgde dat er stevig op de pedalen moest geduwd worden om vooruit te komen.Na 76 km hebben we halt gehouden bij “De Boshoeve” in Poperinge. De gastheer ter plaatse was zeer sympathiek en ad rem. Toen Johny een beetje ongeduldig werd omdat hij grote dorst had en zijn drankje niet bij de eerste bediening zat, werd hij er door de waard aan herinnerd dat hij maar twee handen had. Vanaf dan kon de ambiance op het gezellige terras niet meer stuk en hebben we veel plezier gehad. En vooral ook goed gegeten: iedereen kreeg hetzelfde eten. Een boerenboterham met een schelle van de zeuge, ham, kaas, een pellepatat en wat garnituur. Een km na de boshoeve zijn we gepasseerd aan “De Helleketel”, een van de oudste cafés in de Westhoek. Omdat we een beetje achter op ons schema hebben we gepast voor een extra stop in dit café. Over de volgende twee uren kan de verslaggever jullie helaas weinig meedelen, behalve dan dat we asfalt gezien hebben, veel beton, nog meer beton en nog meer asfalt. Eddy is met ons door “De Moeren” gereden waar je fantastische vergezichten hebt maar waar de wind ook vrij spel heeft. Buiten de vergezichten heeft jullie verslaggever hier ook sterretjes gezien. Op één van de dijken voor Koksijde liepen de schapen vrij rond. Sommige schapen waren zo gewend aan de aanwezigheid van mensen en zelfs fietsende mensen, dat ze gewoon op het jaagpad bleven liggen. Zelfs toen er een bende wielertoeristen kwam aangestormd. Een van deze beestjes kwam rustig naar ons toegelopen en kon door uw dienaar, nog steeds naar het asfalt starend, ternauwernood ontweken worden. Een schaap rammen met een koersfiets. Dat zou een sensationeel verhaal geweest zijn. Maar dat beestje heeft er niets aan overgehouden. Omdat we om 16:00 afgesproken hadden met het team Opstal in café De Swaene te Leffinge werd het tempo serieus de hoogte in gejaagd. Jammer genoeg heeft uw verslaggever daarom weeral alleen maar beton en asfalt gezien. Ik herinner me nog dat we langs de luchtmachtbasis van Koksijde gepasseerd zijn en dat ik van vermoeidheid mijn pint bijna niet binnenkreeg en het verschil niet meer zag tussen de eerste (33 cl) en de tweede (25 cl).

Daarna zijn team zee en team Opstal in kolonne naar het hotel gefietst. Nadat we ons opgefrist hadden , hebben we daar genoten van het heerlijke buffet.

Verslag rit zondag naar Damme en terug naar het hotel:

Zondag morgen zijn we om 09:00 vertrokken naar Damme met de volledige groep. Tijdens deze rit zijn we heel veel wielertoeristen tegengekomen en hebben we ook veel roeisters mogen aanschouwen. Zaterdag liepen de schapen voor onze wielen en op zondag waren het gansen. Maar Gaia mag gerust zijn, deze beestjes is niets overkomen. In Damme heeft team Opstal weer koers gezet richting thuishaven en is het team zee teruggereden naar Oostende. Op het einde van de rit in Oostende had wegkapitein Eddy een stop voorzien aan een café waar er Rodenbach van het vat geschonken werd.

Rond 16:30 waren beide teams opnieuw aangekomen in Opstal en hebben we op het terras van Marco genoten van een frisse pint en de straffe verhalen die we weeral rijker zijn na onze straffe tweedaagse.

Nogmaals een dikke proficiat aan onze organisator Eddy!

En ook een dikke proficiat voor jullie!  Jullie waren weer geweldig!! Onze oprechte dank voor jullie goede humeur, teamspirit en goedlachsheid.

vrijdag

groep_zaterdag

gepakt_gezakt

IJzertoren

stillevendronkenput_tripel

zondagmorgen

Rodenbach_oostende

panorama_Rodenbach