Rit Putberg

Een 15tal deelnemers waren present voor de Putberg rit. Niet zo veel voor een TGV klassieker.

Aan het weer zal het zeker niet gelegen hebben. Ondanks de slechte voorspellingen hebben we kunnen genieten van een aangename temperatuur , af en toe wat zonneschijn en geen druppel regen.

Waren het misschien de 14 kasseistroken, het stevige tempo en de vele sprongen die onze wielertoeristen afgeschrikt hebben?

Op de kasseistroken werd er niet gesprongen en ranselde kapitein Jan persoonlijk de volledige groep uit elkaar onder het motto: al wie dat mij volgen wil, zal heel hard moeten trappen en daveren op de kasseien.

Op de tweede kasseistrook was er een lekke band voor onze Patrick. En op de laatste kasseistrook in Merchtem wist Tom met al zijn power geen blijf en vloog zijn ketting eraf. En neen, neen, het had niks met Di2 te maken.

De beklimming van de Putberg is zonder noemenswaardige problemen verlopen: hij lag er droog maar nog altijd even slecht bij.

Iets na elven zaten we al op het terras te genieten van onze recuperatiedranken. Hier werd door een aantal leden gesuggereerd dat deze rit eigenlijk van naam zou moeten veranderen.De naam Putberg doet deze rit eigenlijk onvoldoende eer aan want we komen op veel mooie plaatsen met veel mooie zichten. Alle voorstellen zijn welkom bij kapiteins Jan en Dirk.

Hartelijk dank aan onze wegkapiteins Jan en Dirk voor deze mooie rit!

Om af te sluiten nog het volgende: het bestuur excuseert zich voor de vervelende krakende achtergrondgeluiden die gedurende gans de rit te horen waren. Naar het schijnt was de oorzaak te zoeken bij  een klein rood fietsje dat heel dringend naar de fietsenmaker moet.

Als dat maar goed komt tegen volgend weekend: onze tweedaagse naar Ieper.

Sportieve groeten,

Peter

Bedankt Peter, voor dit schitterend ritverslag.

Volgende week rijden we onze tweedaagse naar Ieper, vertrek zaterdag om 09.00 uur stipt.

De thuisblijvers kunnen zondag mee met Willy Abbeloos naar Overslag. Zij vertrekken om 08.00 uur.

Laat ons hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn!

Jan de rittenman