Rit Mere

De rit naar Mere werd dit jaar omgekeerd gereden. Een stevige wind, die precies gedurende de ganse rit in het nadeel blies, maakte dat we een gemiddelde haalden van slechts 26,4 km per uur. Via Aalst reden we naar het keerpunt in Sint-Lievens-Esse. De klimmers kregen de eerste heuvels tussen de kiezen geschoven. Dus sommigen hadden een banaan nodig :

Ons doel was om 11.30 uur terug te zijn, want de individuele foto’s en groepsfoto werden getrokken, door onze webmaster Stef en de pers, die uitgenodigd was naar aanleiding van onze nieuwe kledij. Sla er deze week maar Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws op na.

Maar onze Eddy, met zijn klein rood veloken, vond dat hij op 5 km van het einde nog moest lek rijden. Tot overmaat van ramp waren we onze volgwagen kwijt gespeeld. Dus, gevolg, te laat binnen en tot overmaat van ramp kregen we nog een fikse regenbui over ons heen. Enfin van een doop gesproken.

De receptie na de fotoshoot, met de sponsors, werd geschonken door Piet van ons lokaal Torenhof, waarvoor een dikke merci. Nadien werden er nog ettelijke pintjes gedronken en één van de plekkers, onze Gust, kwam zelfs Cupido tegen! Zie maar naar de foto van de week :

IMG_0804

Volgende week wacht ‘de gezellige rit’. Weer klimmen geblazen!

Enkelen zullen echter niet aanwezig zijn : Dirk, Patrick, Philippe, Peter S, Etienne en ikzelf rijden naar Chimay. Mogelijk wordt dit volgend seizoen onze tweedaagse.

Indien iemand zich geroepen voelt om een ritverslag te maken, kan hij mij dit bezorgen via mail : jandevlieger3@msn.com. Hugo, jij misschien?

Tot binnen veertien dagen.

 

Jan de rittenman.