rit Erpe Mere

Het weer was laf toen we om 08:00 vertrokken met wegkapitein Dirk.

Dirk en Jan legden er tijdens het eerste uur van de rit stevig de pees op: de snelheid lag continu tussen de 30 en de 32 km/h.

Talk of the day in het peloton: die kleine met dat klein rood veloken had een nieuw veloken. Inderdaad,onze CFO reed voor de eerste keer mee met zijn gloednieuwe rode Trek.

De weergoden waren hem en ons niet gunstig gezind. Na anderhalf uur rijden kregen we een stevige bui te verduren. Het werd zo erg dat we even moesten gaan schuilen.

De tweede helft van de reit was het tempo iets gematigder waarschijnlijk omdat de meeste hoogtemeters ons toen voorgeschoteld werden.  Voor de rest gebeurde er niet zo veel speciaals meer.

Behalve het feit dat uw reporter bijna een Vanmarcksken deed bij het begin van een sprong. Hij kon nog net het evenwicht op de fiets bewaren.

Er was geen schade op het eerste zicht. Op het tweede zicht bleek, een tijdje later, dat het schoenplaatje van de linker schoen volledig losgekomen was. Dankzij de multi-tool van onze materiaalmeester werd het plaatje weer vastgezet.

Na 95 km waren we terug aan het Torenhof. Het was terug zonnig dus konden we onze pint(en) drinken op het terras.

Dit was een goede training voor ons weekend aan zee van volgende week.