Criterium Opdorp en rit Bruine Put

1. Criterium 8 juli
 Rit18B_20160708
Tijdens het jaarlijkse wielertoeristen criterium in Opdorp was onze fietsclub vertegenwoordigd met 16 deelnemers. Een groot verschil in vergelijking met de 2 moedigen van vorig jaar (Jan en Hugo).
De belofte van onze sponsors om onze dorst te lessen na het criterium zal een rol gespeeld hebben in de motivatie van de TGV’ers. Na het criterium kunnen we besluiten dat het een aangename ervaring was voor iedereen. Het gevoel van eens een rugnummer te mogen opspelden en om te starten in een kermiskoers rond de kerktoren. Ook het optrekken na de bochten was heel leuk. Er werd 58 km afgelegd (35 rondjes) met een gemiddelde snelheid van 33,3 km/u (maximale snelheid 48 km/u). Er zaten 2 echte bochten in het parcours: aan de Hoogweg en aan de Dries. Hier was het elke ronde zoeken naar het traject en af en toe wat wringen om dat traject te behouden. Er was een korte kasseistrook bij elke passage aan de Sint-Amandus kerk. Deze ervaring is zeker voor herhaling vatbaar. Volgend jaar is het de beurt aan TGV om op kop te rijden en om het tempo aan te geven. Dat zal een grotere uitdaging worden dan 58 km lang in de buik van het peloton te vertoeven.
2. Bruine Put
Bruine_put
De rit naar de Bruine Put van kapitein Gustaaf Brusselmans was pittig zoals elk jaar. Dit jaar werd de lastige kant van de Bruine Put beklommen (http://www.climbbybike.com/nl/beklimming.asp?qryMountainID=147).
Alsemberg
Op de Alsemberg (http://www.climbbybike.com/nl/beklimming.asp?Col=Alsemberg&qryMountainID=126)  werd er dit jaar niet gedemarreerd door onze kopmannen Jan en Rudy. (volgens mij was onze verslaggever in ’t slaap gevallen op dat moment!) De laatste sprong in Mollem was naar goede TGV traditie een supersnelle sprong: de maximale gemeten snelheid was 56,6 km/u. Een ander belangrijk feit om te melden is dat er een nieuwe kopman aan het opkomen is, namelijk onze sponsor Tom. Zondag heeft hij zijn stijgende conditiepeil meerdere malen getoond in sprongen. Het wiel van Tom is een goed wiel om te volgen tijdens de sprongen in de volgende ritten. De blauwe trui van onze clubkampioen Davy is ook terug na 3 weken afwezigheid. Na 100 km en 969 hm stonden we terug op het terras van het Torenhof. Door het warme weer en de lastige rit liepen de pinten heel vlot binnen. Volgende week rijden we naar Deux Acren met Gustaaf.
Peter de verslaggever.